5 csodálatos külföldi bringás célpont, amit az idei szezonban feltétlenül látnod kell!

Azt mindannyian tudjuk, hogy a biciklizés környezetkímélő, egészséges, költséghatékony és ráadásul élvezetes tevékenység. Erősíti a családi és társas kapcsolatokat, összehozza a barátokat és a tágabb értelemben vett közösségeket. Habár az utakon még a hó és a jég az úr, de nem árt a kerékpárok műszaki felkészítése mellett az idei túracélpontokat is megtervezni. Ha külföldi nyaralást tervezünk, az autós kirándulást kombinálhatjuk a bringázással is. Most 5 olyan határainkon túli útvonalat ajánlunk, amelyeket érdemes felkeresni az idei kerékpáros szezonban.

 

1. Garda-tó

Az észak-olaszországi Garda-tó már eddig is nagyon népszerű volt a kerékpáros turisták között, de egy most épülő bringaútszakasz miatt még többen tekerhetnek majd a tó körül. „Ez lesz a leglátványosabb kerékpárút Európában” – mondta az egyik tóparti település, Limone sul Garda polgármestere. A látványterveket megnézve igazat is adhatunk Chicco Risattinak. A tó nyugati részén néhány kilométeren keresztül a vízbe bukó sziklafalon vezetik majd a bringa utat. Állítólag olyan érzés lesz majd ezen tekerni, mintha a víz fölött lebegnénk. A teljes tavat megkerülő 140 kilométeres kerékpárút és csatlakozó elemei 2021-re készülnek majd el a tervek szerint. De szűk két kilométert már lehet biciklizni a sziklafal mellett épített úton.

2. Rajna-menti kerékpárút

A Rajna Európa egyik legfontosabb és legpatinásabb folyója, hat országot érint. Svájcban ered és Hollandiában ömlik az Északi tengerbe. A Rajna teljes hosszán jól kiépített kerékpárút található. A rendkívül sok arcú, változatos folyó környéke igazi kerékpáros paradicsom. Csodás kastélyok, bortermelő vidékek világa ez, amerre a Rajna hömpölyög, kultúrtörténeti lenyomatot hagy hátra maga után. A folyó nyomába eredni, tájait, szépségeit, kultúrtörténeti emlékeit felfedezni egy nagyszerű infrastruktúrába ágyazott kerékpártúra keretében, igazi kaland.

3. Millenniumi vasútvonal

A Szlovénia és Olaszország határán fekvő, Európa egyik legszebb és legélvezetesebb kerékpárútja a Júlia-Alpok környékén. Az egykori, az olasz állami vasutak által használt vasútvonalra épített kerékpárút az egyik legizgalmasabb európai útvonal. Valamikor a századfordulón híresen szép vasútvonal volt a Tarvisio – Trieszt között, amelyre parádés kerékpárutat építettek, alagutakon és viaduktokon fut keresztül, egykori őrházak és állomásépületek között.

4. Duna-menti kerékpárút

A Duna menti kerékpárút négy országot érintő kerékpárút. Donaueschingenvárosában a Fekete-erdőben kezdődik és Budapesten keresztül egészen Konstancáig tart. A Duna menti kerékpárút Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros túraútvonala. Különösen a Passau és Bécs közötti szakasz igen közkedvelt, de köszönhetően a fejlődő kerékpáros infrastruktúrának, a Pozsony–Budapest szakaszt is egyre több kerékpáros turista keresi fel. Része a nemzetközi EuroVelo 6. kerékpáros útvonalnak, amely Nantes-tól indul a Loire mentén, és kelet felé átszeli Franciaországot. Tovább fut a Boden-tóig Svájcban, majd a Dunát tovább követve Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Bulgária érintésével érkezik meg Romániába és Konstancánál éri el a Fekete-tengert.

5. Kárpátalja

A történeti Bereg területén ma két ország osztozik, egyik fele csodálatos középkori templomaival  Magyarországon maradt, másik fele Ukrajna legmagyarabb vidéke lett. A Beregvidékről kiinduló túrákkal egész Kárpátalja történelmi örökségét ismerhetjük meg. Kárpátalja a középkori templomok, a kastélyok, a várak és a történelmi emlékhelyek elsüllyedt paradicsoma. Kárpátalja középkori templomai jelentik a nyugati kereszténység keleti határvonalát, itt ér véget gótika és veszi kezdetét a fatemplomok földje és az ortodoxia. Kárpátalja káprázatos kastélyai a táj egykori  gazdagságát idézik.


Ha tetszett a cikk, lájkolj minket Facebook-on és iratkozz fel YouTube csatornánkra!