A Tatabánya és Tata között vezet “Az év kerékpárútja”

A Tatabánya és Tata közötti Által-ér mentén halad az a kerékpárút, amely megnyerte az idén első alkalommal meghirdetett szavazást. A közel 7 km-es szakaszt a természeti szépsége mellett az út minősége miatt is sokan kedvelik. Az útvonal a Duna vonalát követő EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút része.

Az idén első alkalommal meghirdetett, Az év kerékpárútja pályázaton a szervezők a lakosság által beküldött magyarországi kerékpárutakról készült fotókat bocsátották szavazásra a Közlekedési kultúra napja Facebook-oldalán, ahol a legtöbb szavazatot a Tatabánya-Tata szakasz kapta – közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a pályázatot a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) közlekedésbiztonsági tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub szervezte meg a Közlekedési kultúra napja programsorozat részeként. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a kerékpáros turizmust Magyarországon, valamint, hogy felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára.

A szavazáson a beküldött 11 kerékpárútra 5417 szavazat érkezett. Az ország 7 megyéjéből beérkezett pályázatok közül a Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes 1406 kedveléssel, a második helyen 1162 szavazattal a Pálháza-Bózsva, a harmadik helyen, 1135 szavazattal pedig a Füzérkomlós-Füzér kerékpárút állt. A Tatabánya-Tata között húzódó, 6,8 kilométeres kerékpárutat 2013-ban adták át. Az útvonal hossza és kiépítettsége miatt családoknak egynapos kirándulásra ajánlott – olvasható a fejlesztési központ közleményében.

————————–

Forrás: MTI

Képek: Bicajos.com

————————–

Ha tetszett a cikk, lájkold Facebook oldalunkat, iratkozz fel YouTube csatornánkra, vagy kövess minket Instagram profilunkon!