A holland nagykövet szívesen bringázik kerékpáros rendezvényeken is. Interjú René van Hell úrral

A tavalyi év folyamán a Bicajos blogon megjelent egy rövid összefoglaló írásunk, amelyben egy jótékonysági kezdeményezésről adtunk hírt. A cikkben akkor bemutattuk a Holland Királyság nagykövetsége és a Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület együttműködését. Az összefogásban az egyesület Hollandiából érkező adomány kerékpárokat újított fel a Kontra Közösségi Műhelyében és tett használhatóvá hátrányos helyzetű fiatalok számára. Most óriási megtiszteltetés ért minket, ugyanis a cikk eredményeként exkluzív interjút készíthettünk Hollandia budapesti nagykövetével. René van Hell nagykövet úr készségesen válaszolt kérdéseinkre, amelyben olyan érdekes témákat is érintettünk, hogy mi a véleménye a hazai bringás fejlesztésekről, vagy a magyar közlekedési kultúráról.

Bicajos.com: Kérem, mutassa be szakmai karrierje főbb állomásait.

René van Hell: Örömmel. Az, hogy Magyarországra jöjjek nagykövetként, kifejezett szándékom volt, ennek megvalósulása tehát egy fontos ilyen állomás. Pályám kezdetén Brüsszelben dolgoztam az EU bővítésén, klímaváltozással kapcsolatos ügyeken, és az uniós pénzekkel történő csalások elleni fellépésben. Hágában sokat tanultam a privatizációról – milyen az, amikor jól működik, és mikor nem tanácsos belekezdeni. Mielőtt diplomata lettem, a gazdasági minisztériumban foglalkoztam innovációval és a tisztességes üzleti környezet kialakításával.. Washingtonban egy roppant tartalmas időszak várt rám – remek barátokat szereztem, és az amerikai-holland gazdasági kapcsolatokra fókuszálhattam. Volt teendőm bőven, hiszen alig van ország, ahol az Egyesült Államok annyit fektetett volna be, mint Hollandiában. 

Bicajos.com: Milyen kedvelt szabadidős  – különösen kerékpáros –  tevékenységeit említené meg?

René van Hell: Sok diplomatához hasonlóan én is extrovertált személyiség vagyok, így a társasági lét, a barátok és a család nagyon fontosak nekem. Szerencsés vagyok, hogy most Európa egyik legszebb és legizgalmasabb fővárosában élhetek, ahol számtalan hangulatos bár, remek étterem és megkapóan szép természetes zöldterület található. Már gyerekként is bicikliztem, azzal jártam iskolába, majd egyetemre is. Különösen szeretek a természetben pedálozni, a holland tengerparti dűnék például egy kiterjedt bringaút-hálózaton jól bejárhatók. Amszterdamban, a szülővárosomban, a biciklizés még ma is szinte kötelező gyakorlat, bár a bringás ügyességüket tömegesen próbálgató turisták miatt elég nagy a forgalom a bringasávokon.

René van Hell a nagyköveti rezidencia előtt


Bicajos.com: Kerékpáros szempontból hogy látja a holland-magyar kapcsolatokat? Mennyire szoros a két ország együttműködése?

René van Hell: Elégedetten mondhatom, hogy szoros a kooperáció, főként, mert a bringázás nem pusztán a helyváltoztatás egy formája, de abban is segít, hogy egészségesebbek legyünk, jobb legyen a levegő minősége, és zöldebb városokban élhessünk. A nagykövetség a kétezres évek közepén kezdte el támogatni a magyar bicajos közösséget, először Budapesten. Ez volt a nagy bringás boom időszaka, a Critical Mass felvonulásokkal és a városi kerékpárosok számának meredek emelkedésével. Később a szakmai szervezettel, a Magyar Kerékpárosklubbal fogtunk össze, és segítettük a kampányaikat, holland szakembereket utaztattunk ide szakmai fórumokra, bringaparkolókat telepítettünk, a Klub szakértőit kiküldtük a Velo City nagy nemzetközi hollandiai konferenciára. A wageningeni egyetem diákcsoportjának terepmunkáját is támogattuk, amely során a Bubi közbringa-rendszernek segítettek a hálózat észak-Pest felé tervezett bővítését megtervezni. Természetesen a leglátványosabb esemény minden évben az I Bike Budapest biciklis menet, egy igazi fiesta, ahol bringások tízezrei tekernek a városban. Megtiszteltetés a számomra, hogy a nagykövetség ennek az exkluzív támogatója lehet, és hogy a felvonulást mindig a holland nagykövet indítja el.

Ha tehetek egy kis regionális kitekintést… A közép-kelet-európai holland követségek 2018-ban tanulmányutat szerveztek Hollandiába infrastruktúra-építő szakembereknek, hogy megismerhessék a hazám jó gyakorlatait a fenntartható mobilitás kihívásai és megoldásai területén. A magyar résztvevő a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselője volt. Ahogy azt Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, ez a tudás hasznosnak bizonyul a magyar bringás infrastruktúra fejlesztése és összekapcsolása során.

A legutóbbi bringás projektünknek fontos szociális üzenete volt. A Budapest Bike Maffiának segítettünk abban, hogy élelmiszer- és vitamincsomagokat állítsanak össze hajléktalan és szegénységben élő embereknek Budapesten és három vidéki nagyvárosban. Erőfeszítéseink nyomán, a svéd követség támogatásával és magánemberek adományaival végül több mint 4000 tartalmas csomagot osztottak szét bringás önkéntesek december 10-én, az emberi jogok világnapján.

Bicajos.com: Milyen fejlesztési projekteket és innovatív megoldásokat emelne ki a holland kerékpáros infrastruktúra jelenéből? Ha statisztikai adatokkal is szolgálhat, kérem, ossza meg ezeket is velünk.

René van Hell: A megtett utazások mintegy negyede kerékpárral történik Hollandiában, ami 15,5 milliárd kilométert jelent évente. A rövidebb utakat biciklin teljesíteni kevesebb közlekedési dugót és jobb levegőminőséget is jelent. Az elmúlt években indult el több pozitív változás is a bringahasználatban. 2005 óta a biciklivel megtett kilométerek száma mintegy 12%-kal nőtt. Egyre erőteljesebb a kerékpáros és a vonatközlekedés összekapcsolódása. A közösségi közlekedés bringás használata a 2008-as félmillióról 2017-re 3,2 millióra nőtt. A fiatalok és az idősek jellemzően gyakrabban és nagyobb távokra használják a biciklit. Egyre több elektronikus bicajt adnak el, és ezeket egyre többet használják, főleg a lakóhely és a munkahely közötti ingázásban. Minthogy az autós utak több mint fele rövidebb 7,5 kilométernél, és az alkalmazottak több mint 60%-a 15 km-nél közelebb él a munkahelyéhez, ezen a területen a bringahasználat előtt további lehetőségek állnak.

Hollandia legnagyobb kerékpáros mélygarázsa Utrechtben

2016-ban az 1 és 15 km közötti távokat 47%-ban autóval tették meg, és 33%-ban biciklin. Az emberek főként az egészségük megőrzése céljából, a költséghatékonyság és a rövid utazási idő miatt ülnek kerékpárra. Tíz éven belül szeretnénk elérni, hogy 3 milliárd bringával megtett kilométerrel többet teljesítsünk. További cél, hogy 200,000 ingázót átültessünk az autóból a bringára, vagy bringára és a közösségi közlekedés járműveire.

Hollandiában hozzávetőlegesen 22 millió bicikli van, a hollandok 84%-a birtokol egy vagy több darabot. A bringasávok hossza mintegy 32,000 kilométer. Tíz bicikligyártó cég van Hollandiában, közülük három nagyvállalat. Főleg bringák összeszerelésével foglalkoznak, olyan piaci résekre fókuszálva, mint a teherbiciklik, a fekvőbringák vagy az egyedi tervezésű darabok. A teljes gyártási volument a statisztikai hivatal 1,2 millióra teszi, a holland bringaexport pedig a legnagyobb Európában. Tavaly 793 millió euró értékben exportáltunk bicikliket, 14%-kal többet, mint 2014-ben.

A Hovering, a lebegő kerékpáros körforgalom Eindhoven közelében

Hadd emeljek ki egy nagyszabású és látványos fejlesztési projektet. Elkezdődött az építése Európa legnagyobb kerékpáros hídjának. A 800 méteres monstrum Winschoten falut és az újonnan alapított Blauwestad városkát köti majd össze, ha 2021 tavaszán elkészül. A híd a holland biciklis leleményesség remek példája, hiszen fenntartható anyaghasználat jellemzi, a felületre pedig napelemeket szerelnek.    

Bicajos.com: Hogy látja a magyarországi kerékpáros infrastruktúrát, a bringás közéletet, a szakmai szervezetek munkáját, a balesetmegelőzési tájékoztató kampányokat és a bringás marketinget?

René van Hell: Lenyűgöző az infrastruktúra látványos terjeszkedése Budapesten és vidéken is. Ha lehet egy szerény észrevételem, a közlekedési kultúra terén van még fejlődési lehetőség, mind a bringások, mind az autósok részéről. Ami a szakmai szervezeteket illeti, leginkább a Magyar Kerékpárosklub munkáját ismerem – érdeklődéssel követem kampányaikat és példaértékű együttműködésüket az önkormányzatokkal, iskolákkal és vállalatokkal a bringázás népszerűsítése terén. A biciklisek száma és az infrastruktúra volumene is örvendetesen gyarapszik, és ez minden bizonnyal szorosan összefügg azzal az alulról építkező, társadalmi kezdeményezéssel, amely újra felfedezte a biciklizés jótékony hatásait mintegy másfél évtizeddel ezelőtt. Jó érzés látni, hogy a bringázás nem csupán egyre népszerűbb – csak Budapesten évente megduplázódik a kerékpárt használók száma -, de egyre menőbb dolog is.   

René van Hell a 2019-es I Bike Budapest felvonuláson

Bicajos.com: A holland nagykövetség számos biciklis projektet támogat Magyarországon. A Bicajos is beszámolt az egyik ilyenről, a szociális bringaműhelyről. Mi ennek a pilot projektnek a lényege? Milyen támogatást nyújtottak eddig és mit terveznek a jövőben?

René van Hell: A Fietsdepot egy hatalmas bringa-lerakat Amszterdamban, amelyet korábban az önkormányzat működtetett. Itt tárolják az elveszett, ellopott vagy lefoglalt kerékpárokat. Fut náluk egy program, melynek keretében civil szervezetek vásárolhatnak a bicajokból kedvezményes áron (20 euró körül), amennyiben nem értékesíteni akarják ezeket. A követség két éve Debrecen egyik kiemelkedő civil szervezetével, a Más-Mozaik egyesülettel indította el ezt a projektet, akikkel más – kulturális-oktatási – területen is aktív a kapcsolatunk. A támogatásunkkal utaztak Amszterdamba, és ott több tucat biciklit vásároltak, hogy megnyissák a bringaműhelyeiket Debrecenben és Kékeden, ebben a borsodi faluban, hátrányos helyzetű – részben roma – fiatalok részére. Ez a kezdeményezés a srácoknak hasznos, új készségeket ad, emellett értelmes szabadidős programot is kínál, és támogató közösségeket teremt. Szeretnénk ezt a vonalat folytatni, esetleg más szervezetekkel és más régiókban, amint biztosak vagyunk benne, hogy célzott költségvetési forrásokat tudunk megmozgatni az ügy érdekében.

Holland adomány kerékpárokat felújító fiatalok a Más-Mozaik egyesület Kontra közösségi műhelyében 2019-ben

Bicajos.com: Több ezer holland él Magyarországon, és számos holland cég működik itt. Milyen formában támogatják az üzleti élet szereplői a bringázás népszerűsítését?

René van Hell: A legtöbb, Magyarországon élő honfitársam vidéken lakik, gyakran kisebb falvakban, ahol a kerékpár kézenfekvő közlekedési eszköz. Hadd emeljem ki Simon Wintermanst, aki Pécsett él. Ő a baranyai holland közösség egyik aktív tagja, de egyben lelkes kerékpáros is. Simon több nagyszabású bringatúrát teljesített már. Európa kulturális fővárosait kötötte össze az útjai során, amelyekre néha még a kisfiát is elvitte.

Az itteni holland cégekkel különféle projektekben dolgozunk együtt, melyek palettáján az izgalmas kortárs holland kerékpáros design-kiállítás éppúgy szerepel, mint a gyerekeknek szervezett, a városi biciklizésről szóló rajzpályázat. Olyan céges partnerek, mint a KLM vagy az Irota EcoLodge mellett, a képgalériában is látható e-bicaj kapcsán – melyet a követségi dolgozók használnak – hadd mondjam el, hogy azt az Accell Hunland Kft. gyártotta. A Tószegen működő cég közép- és felső kategóriás bicikliket gyárt (Batavus, Sparta, Ghost, Raleigh, stb.). Négyszáznál is több alkalmazottuk a közeli falvakból jár be dolgozni, és a cég külön figyelmet fordított arra, hogy az általuk használt bicikliút kapcsolódjon az Eurovelo útvonalához.

Bicajos.com: Jól ismert az európai járványügyi helyzet. Néhány hete a magyar kormány kijárási korlátozást vezetett be, de biciklivel továbbra is lehet munkába járni és szabadidős tevékenységet folytatni. Mi a helyzet e területen Hollandiában?

René van Hell: A holland és a magyar kormány többé-kevésbé hasonló szigorúságú intézkedéseket hozott a lakosság mozgásának korlátozására. A távolságtartás, a tömeges együttlét elkerülése most kiemelten fontos. Szerencsére a biciklizés továbbra is lehetséges mindkét országban. Mark Rutte miniszterelnök már a járvány kirobbanásakor világossá tette, milyen nehéz is adekvát döntéseket hozni ilyen válságos helyzetben, amikor a valós tudásunk a kórokozóról a fele sem annak, ami szükséges lenne a legjobb lépésekhez. Most élesben kell tanulnunk, így előfordulnak hibák is, amit Rutte el is ismert. Az egészségügyi dolgozók most az őrangyalaink és szuperhőseink. Bár a legtöbbünk ellenáll a fertőzésnek, nem csoda, hogy aggódunk, ingerültek és akár ijedtek is vagyunk.

Bicajos.com: Mik a nagykövetség tervei a jövőre nézve a magyarországi kerékpáros ügy támogatására?

René van Hell: Mindenképp folytatni kívánjuk az együttműködést és a támogatást a közösségnek és a szakembereknek célozva. Szó lehet itt további elméletitudás-cseréről (pl. a legjobb holland bringás várostervezési példák bemutatása magyar döntéshozóknak), kézzelfogható, praktikus projektekről, de ünnepszerű tömegrendezvényekről is. Legszívesebben a kulturális és szociális keretezésű biciklis projektek vonalát erősíteném, ami nem oly rég indult el a nagykövetségen, de egyre erősödik.  

————————–

Interjú: Erdélyi Zsolt / Bicajos.com

Képek: Garai Bence (Holland Királyság nagykövetsége), Soós Bertalan (Magyar Kerékpárosklub), Bajka Zoltán (Más-Mozaik Egyesület), designboom.com

————————–

Kapcsolódó cikkek:

Világít a világ legszebb kerékpárútja

Átadták a világ első műanyagszemétből épített bicikliútját Hollandiában

Hollandiában átadták a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát

————————–

Ha tetszett a cikk, lájkold Facebook oldalunkat, iratkozz fel YouTube csatornánkra, vagy kövess minket Instagram profilunkon!