A Rákosrendező-bicikliút sztori

A történet évekkel ezelőtt kezdődött, amikor felépült egy városrészeket összekötő bicikliút, kivéve egy 100 méteres szakaszt, ami Rákosrendező vasútállomást keresztezi.

A MÁV szerint “az átjáró a vonatközlekedés sűrűsége miatt alkalmatlan helyszín egy kerékpárút szintbeli átvezetésére és ezáltal a kerékpáros forgalom eddigieknél intenzívebb ráeresztésére”.

img_7278-1024x683.png

Persze így is arra mennek a bringások, de a két bicajosút közötti részen maradtak a kátyúk, az ezer éves megsüllyedt macskakő, a betondarabkák és a sínek. Pár éve ezt írták a civileknek: “A jelzett útátjáró aszfaltburkolatának állapota elsősorban a közúti gépjármű forgalom számára biztosítja a közlekedési lehetőséget. Az úttest Teleki Blanka úti szakaszán és azzal párhuzamosan kijelölt kerékpárút nincs.” És 2020-ig nem is szerepel a beruházási tervben.

Valószínű tehát, hogy a MÁV nem hisz a bicikliút létezésében, illetve annak hiányától az utasforgalom növekedését reméli. Ez lehet az oka annak, hogy nem nyúlnak a balesetveszélyes úthoz és minden megkeresés, tiltakozás visszapattant róluk. Sajnos a biciklisek nem értik a finom utalást és mégsem vonattal vagy autóval mennek tovább.

img_7271-1024x683.png

Ezért nekikezdett a MKKP megcsinálni az utat. A tervek szerint a leggázosabb részekhez, ahol a működő sínek futnak, nem nyúlnak, de a macskaköves járdákat leaszfaltozzák. A lényegtelen ügyre két nap alatt jött össze a pénz. A 805 ezerből a párt aszfaltot rendelt meg úthengert bérelt, önkéntes szakembereket és passzivistákat toborzott. Az előkészítő földmunka és szemétszedés még rendben lement. A kivitelezőnek, a szállítóknak és a hidraulikának hála megjött az aszfalt is.

És ekkor rendőröket hívott a MÁV, amiért a járda kockaköveit szakszerűen le akarják aszfaltozni. Addig addig egyeztettek, míg a Rendőrséggel együttműködésben végül elkészülhetett a Baross Gábor bicikliút első szakasza.

A MÁV viszont nem engedett és 24 órás őrséget állított, hogy megakadályozza a további munkát. Itt tartunk jelenleg.


Ha tetszett a cikk, lájkolj minket Facebook-on és iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Forrás: ketfarkukutya.com
Fotó: ketfarkukutya.com