Biciklicsapda a legforgalmasabb bringaúton

Volt egyszer egy besüllyedt csatornafedő a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárút közepén. Nehéz volt kikerülni, ha átmentél rajta bringával, bukkant egyet, benned pedig áramütésként suhant át az érzés, hogy ez itt most beszakad, és kezed-lábad eltöröd.

Néhány héttel ezelőtt a problémát észlelve papírkordonnal körbekerítették a műveleti területet, ami elég izgalmas innovációnak bizonyult. Középről haladva az út 50-60 százalékát zár alá helyezték a bringaútnak, úgy, hogy lényegében csak balról lehetett kikerülni. Kétirányú forgalom esetén azért ez nem semmi. Autóutakon is szokás ilyesmit csinálni, csak akkor megoldják a kerülőpályát, itt ezt bajosan lehetett volna. Persze, fel lehetett menni jobbra a gyalogútra (ha épp nem sétáltak ott), de a Bajcsyn azért általában inkább a turisták sétálnak a bicikliúton, mint fordítva.

Végül a hét elején megoldották a helyzetet, nem is akárhogy! Megszüntették a csatornafedő süllyedését, de a kivitelezők annyira fellelkesülhettek menet közben, hogy nem elégedtek meg azzal, ha vízszintbe hozzák.

A csatornafedő kapott egy csinos kis kiemelést, mint egy emléket állítva a város egyik legforgalmasabb bicikliútján hosszú hetek óta éktelenkedő gennyes sebnek.

Rámondhatnánk, hogy persze, jobb, mint ha beszakadna a biciklis alatt a fedő, de a baloldalt 5-7 centire kiálló betonlapban simán el lehet esni, ha egy pillanatra nem figyel oda az ember. Az emberre veszélyes helyzeteken túl a kerékpárra sincs jó hatással, könnyen nyolcas lehet a kérékben.

De ki tudja, talán ez még nem a végleges állapot, csupán egy pillanat, és nem várt csavarokkal folytatódik majd a csatornafedő kálváriája.


Ha tetszett a cikk, lájkolj minket Facebook-on és iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Forrás: kerékagyblog
Fotó: kerékagyblog