Letették a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút alapkövét

Letették a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút alapkövét, ami azt jelenti, hogy hamarosan befejeződhet a Tisza-tó körüli bicikliút kiépítése. A hiányzó, 6,5 kilométeres szakaszt még idén elkezdik építeni.

A Tisza-tónál annyiféle program és élmény vár ránk, hogy megszámolni is nehéz. Ha ide érkezünk felfedezhetjük a vidék kis falvait, a holtágakat, a nagy vízfelületeket és persze a tó élővilágát is. Ezt megtehetjük gyalogosan, végig sétálva a Tisza-tavi Vízi Sétányon, vagy kenukban evezve a Poroszlói- és a Tiszavalki-medencében, illetve körbe is biciklizhetjük a tavat.

p1940064.jpg

A július 19-i alapkőletételnél Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: évről évre nő a Tisza-tó körül biciklizők száma, 2016-ban 20 ezren, 2017-ben pedig már 31 ezren kerekezték körbe a tavat, a beruházásnak köszönhetően számuk várhatóan tovább emelkedik.

bugany_janos.jpg

A Tisza-tavi kerékpárút vonala során Poroszló és Tiszafüred között még a 33-as számú főúton kell haladni, itt nyaranta számottevő forgalomra kell számítani. A kör ezen részére tették le most a bicikliút alapkövét. Terveik szerint idén az előkészítő munkák, a tereprendezés, a bozótirtás, illetve a fakivágás zajlik, és elkezdődik a kerékpárút építése is. Ezzel párhuzamosan indulnak a Tisza-híd, valamint az Eger és Szomorka patak híd alépítményi munkái, ezeket jövőre a felépítmények követik. A nagyobb volumenű munkálatok 2019-ben lesznek.


Ha tetszett a cikk, lájkolj minket Facebook-on és iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Forrás: MTI
Fotók: füzeshírek.hu, bicajos.com