Már lehet tekerni a Garda-tó lebegő bringaútján

Az észak-olaszországi Garda-tó már eddig is nagyon népszerű volt a kerékpáros turisták között, de egy most épülő bringaútszakasz miatt még többen tekerhetnek majd a tó körül.

„Ez lesz a leglátványosabb kerékpárút Európában” – mondta az egyik tóparti település, Limone sul Garda polgármestere. A látványterveket megnézve igazat is adhatunk Chicco Risattinak.

A tó nyugati részén néhány kilométeren keresztül a vízbe bukó sziklafalon vezetik majd a bringautat. Állítólag olyan érzés lesz majd ezen tekerni, mintha a víz fölött lebegnénk. A teljes tavat megkerülő 140 kilométeres kerékpárút és a csatlakozó elemei 2021-re készülnek majd el a tervek szerint, 102 millió eurót fordítanak majd az építésére.

kerekagygarda

De szűk két kilométert már lehet biciklizni az olaszországi Garda-tavat övező, sziklafalra épített úton. Már az eddigi építkezés sem volt egyszerű, az utat alkotó elemeket helikopterek segítségével illesztették a helyükre. A Limone sul Garda településnél induló 2,6 méter széles utat ötven méterrel a tó szintje fölött alakították ki. A megnyitóra több ezren mentek, az egyik első kerékpáros, aki ráhajtott az új útra, az olasz közlekedési miniszter, Danilo Toninelli volt. A bringaútról készült videók alapján viszont egyelőre úgy tűnik, leginkább gyalogos turisták használják majd.


Ha tetszett a cikk, lájkolj minket Facebook-on és iratkozz fel YouTube csatornánkra!

 

Forrás: kerékagyblog
Fotók: bresciaoggi