A kerékpározás 5 egészségre gyakorolt hatása

A kerékpározás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nemcsak nagyszerű zsírégető, de remek stresszcsökkentő is, kiváltképp, ha közben a természet szépségeiben gyönyörködhetünk. Kapjuk elő a kerékpárokat, és kerekezzünk minél gyakrabban, főleg, hogy az egészségünkre is kitűnő hatással van. 

  •  Stresszcsökkentő

Ha stresszesek, feszültek vagyunk csak pattanjunk fel a biciklire és 20 perc tekerés után érezzük a stresszűző hatását.  Ezzel a tevékenységgel le tudjuk vezetni a felesleges energiáinkat, illetve a biciklizés felszabadítja az endorfinokat. Mivel a kerékpározás a környezetre való nagyfokú odafigyelést igényel, kiváló gondolatelterelő módszer, ami a stressz hatékony csökkentéséhez vezet.

  •  Alakformáló

Biciklizés közben óránként 500 kalóriát égetünk el. Ha minden nap kerékpározunk egy órát, akkor körülbelül egy kilótól szabadulhatunk meg egy hét alatt. Sőt, a jó hír, hogy az elvesztett energia nagy része a zsírokból származik. A popsink, a vádlink és a combunk is feszesedik és formálódik a rendszeres kerékpározástól!

  • A test összes izmát megmozgatja, mindezt kíméletesen

A kerékpározás az egyik legegészségesebb sport. Nem terheli túl az izületeket, fokozza immunrendszerünket, erőnlétünket, edzettségünket. Az ízületekhez kíméletes, jóval kisebb terhet ró azokra, mint például a futás. Térdfájósaknak külön ajánlott, ugyanis a tekerés segíti a térdízület “kenését” az ízület üregében található folyadékkal.

  • Új ismeretségekre, barátokra tehetünk szert

Az össznépi kerekezés, a barátok társasága vidámabbá teheti a tekerést! A kerékpározókról köztudott, hogy nagyon összetartó közösséget alkotnak, érdemes csatlakozni ilyen társaságokhoz, egyesületekhez.

Szinte az egyetlen olyan sport, amely kortól és nemtől függetlenül, városban, országúton, a szabadban is űzhető. 

Ha tetszett a cikk, lájkolj minket Facebook-on és iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Forrás: parpercegeszseg.blog